Tomatsauce med chilli

I stedet for friske tomater kan man bruge en god italiensk tomatpuré, evt. 1 dåse konserverede tomater.

  • 4 store tomater (500 g eller mere)
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 1 lille buket (glatbladet) persille eller koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chilli-peber, evt. tørret, stødt chilli efter smag
  • Ca. 1/2 tsk sukker
  • Salt
  1. Tomaterne skoldes, flås og hakkes.
  2. Løg, krydderurter og hvidløg gøres i stand, hakkes og sauteres et par minutter i olivenolien. Tomaterne tilsættes, og saucen simres uden låg 10 minutter. Smag til med salt og sukkker.
  3. Saucen kan nu evt. pureres i hurtighakker eller blender. I så fald hældes den derefter tilbage i gryden og varmes igennem.

Saucen er bl.a. velegnet til hvide bønner, linser, majspandekager, pasta og polenta.