Tomatsalsa

Rå tomatsauce med chilli

Salsa betyder på spansk og italiensk/latin ganske enkelt sauce, som f.eks. den italienske salsa di pomodoro, den klassiske (delvis nedkogt) tomatpuré eller -sauce. Men salsa bruges undertiden specielt om mexicanske og latinamerikanske rå, chillikrydrede saucer af f.eks. tomater, tomatillo, appelsin eller ananas – og det er derfor betegnelsen benyttes her.

Selv om tomaterne helst skal være rå, kan konserverede tomater være at foretrække om vinteren, hvis de friske tomater er for kedelige.

  • Ca. 500 g tomater, gerne bøftomater
  • 2 spsk finthakket løg (evt. skalotteløg eller forårsløg med grønt)
  • 1 finthakket grøn chilli-peber
  • Lidt hakket persille, eller korianderblade
  • Lidt stødt spidskommen
  • Juice af 1/2 lime, evt. i stedet 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • Evt. lidt sukker
  1. Hak tomaterne fint og bland med de øvrige ingredienser. Smag til med salt, til sidst evt. med sukker. saucen må ikke smage sødt, men en smule sukker må gerne mildne syrligheden.
  2. Lad det stå og trække en halv times tid.