Blomkålssalat

  • 1 mellemstort blomkål
  • 100 g sorte eller brune oliven
  • 4 æg
  • 4 tomater
  • Salt, peber
  • 1 stor buket brøndkarse (kan erstattes med purløg eller dild)

Dressing:

  • Vinaigrette lavet med sennep. Se opskrift: Vinaigrette
  1. Skær tomaterne i skiver ‘på tværs’. Kassér enderne (blomster- og stilkenden) og læg skiverne på et fad. Drys dem med lidt salt og peber og lad dem stå og trække mens resten af salaten tilberedes
  2. Kog æggene 6 minutter eller så meget eller lidt, at blommen ikke bliver helt hård. Lægges i koldt vand 2 minutter, pilles og deles i halve.
  3. Del blomkålen i buketter og skyl dem godt. Tag gerne de fineste grønne blade med. Kog i rigeligt saltet vand 4 minutter. Hæld vandet fra, og kom blomkålen over i en skål, hvor den får lov til at dampe af og svale nogle minutter. Skær blomkålen i mindre stykker, hak evt. groft.
  4. Pisk dressingen sammen. Vend ca. 2/3 af den i blomkålen.
  5. Hæld væden fra tomaterne. Anret skiverne skiftevis (taglagt) med æg og grofthakket brøndkarse i en krans yderst på et serveringsfad. Hæld resten af dressingen over.
  6. Kom blomklålen i midten og fordel oliven’erne herover.