Vandbakkelser

Vandbakkelsesdej:

  • 2,5 dl vand
  • 75 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 1 knsp salt
  • 140 g hvidt hvedemel
  • 4 mellemstore æg (52-63 g)

Kagecreme

  • 3 dl sødmælk
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 knsp salt
  • 4 æggeblommer
  • 20 g majsstivelse (ca. 2 1/2 spsk)
  • 1,5 dl piskefløde

Glasur:

  • 85 g florsukker
  • 1 spsk kakao
  1. Vandbakkelser: Inden du går i gang, vejes melet og sigtes, så det er helt løst og fint; æggene slås op så de er klar i en lille skål; bagepladen smøres med smør og drysses med mannagryn, rismel eller lignende; ovnen tændes og sættes på ca. 215°.
  2. Sæt vand, smør, sukker og salt over i en gryde. Når det koger, tilsættes melet på én gang, hvorefter der røres godt med en grydeske til dejen samler sig til en glat klump, der slipper gryden.
  3. Sluk for blusset og tag gryden væk. Tilsæt ét æg af gangen, mens der røres heftigt med et solidt piskeris eller en grydeske, således at dejen er rørt helt jævn inden næste æg tilsættes. Æggene skal røres i straks efter at gryden er taget af blusset.
  4. Med 2 spiseskeer tages små dejboller på størrelse med valnødder og sættes på den smurte, bemelede plade. Man kan også bruge en sprøjtepose, hvis man vil lave sjove former eller vandbakkelserne skal se flottere ud.
  5. Sæt straks pladen i ovnen på midterste rille. Bages en god halv time til vandbakkelserne er gyldne og faste. Skru evt. ned for varmen efter 20 minutter, hvis de begynder at blive brune. Tag dem ud af ovnen, og flyt dem over på en bagerist.
  6. Creme: Rør 2 dl af mælken og sukkeret sammen i en kasserolle, og sæt det over blusset.
  7. Pisk en jævning af den sidste dl mælk, æggeblommer og majsstivelse.
  8. Tag gryden af blusset og tilsæt jævningen under stadig piskning. Sæt gryden tilbage på blusset og pisk konstant til cremen jævner og begynder at boble. Mens cremen køler af, må den gerne røres af og til.
  9. Pisk fløden og vend den i den kolde creme.
  10. Glasur: Bland florsukker og kakao i en lille skål. Tilsæt kaffen og rør glasuren jævn.
  11. Til sidst: Skær vandbakkelserne igennem horisontalt et lille stykke over bunden, men ikke helt igennem – sådan at toppen kan vippes op som låg. Kom cremen i og vip toppen tilbage. Bred glasuren over.