Ovnbagte æbler

Pommes bonne femme

Portionen er rigelig til 4 personer, men de bagte æbler smager lige så godt når de varmes dagen efter (fint i mikroovn), så hvorfor ikke lave en større portion, når ovnen alligevel skal varmes op.

  • 8 store vinteræbler
  • 5 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 75 g lyse rosiner
  • 25 g snittede mandler (kan undværes)
  • 2 spsk rom (kan undværes)
  • Ca. 50 g smør
  • Til servering: => Vanillecreme
  1. Stik kernehuset ud af æblerne så der bliver et hul fra stilk til blomst. Læg derefter et snit horisontalt rundt om midten af hvert æble – det bevirker, at æblerne ikke revner “på langs”, når de bages. Skær en smule fra blomsterenden, så der dannes en lidt større åbning. Stil æblerne i en smørsmurt bradepande med blomsterenden opad.
  2. Bland sukker og kanel og fordel det i æblernes huller. Kom også rosinerne ned og evt. lidt rom (ca. 1/2 tsk pr. æble). Evt. for oven et par mandler, skåret i flager, pr. æble. Slut af med en skive smør, der lægges over åbningen, så den er dækket.
  3. Hæld en kop vand i bunden af bradepanden og bag i ovnen ved ca. 175° til æblerne er møre, godt en times tid.

De bagte æbler anrettes på tallerkener og overhældes først med den æblesaft, der er dannet i bunden af bradepanden og derefter med kagecreme.